Tervetuloa teatteriin!

Kuopion kaupunginteatteri / Kävijälle

Tältä sivuta löydät hyödyllistä tietoa teatteriin saapumisesta; esitysajat, pysäköinti, lippukassa, esteettömyys, katsomot sekä muut palvelumme. Teatterin ala-aulasta löydät myös opasteita, joiden avulla tiloissa liikkuminen käy sujuvasti.

Saapuminen


Esitysajat

Tarkista vielä, että sinulla on liput haluamaasi näytökseen. Näytökset alkavat pääsylippussa olevaan kellonaikaan, joten saavuthan paikalle ajoissa. Salin ovet suljetaan esityksen alkaessa ja myöhästyneet lasketaan saliin vasta väliajan jälkeen.

Julkinen liikenne
Pääset teatteriin mukavasti ja ekologisesti myös busseilla! Bussit liikennöivät vilkkaasti Niiralankadulla ja lähimmät bussipysäkit sijaitsevatkin aivan teatterin edustalla. Tutustu bussireitteihin ja aikatauluihin tästä.

Pysäköinti


Autoilevien asiakkaiden kannattaa saapua paikalle ajoissa. Teatterilla ei ole omaa asiakaspysäköintiä, mutta lähistöltä löytyy hyviä vaihtoehtoja lyhyen kävelymatkan etäisyydeltä.

Teatterin takana oleva parkkipaikka on tarkoitettu kaupungin työntekijöille, joilla on sähköinen parkkilupa (merkitty ”Sallittu teatterin P-luvalla” -kyltein).

Palvelut

Lippukassa
Teatterin oma lippukassa on avoinna esityskaudella (syys-toukokuu) keskiviikosta lauantaihin sekä muina näytöspäivinä 2 h ennen esityksen alkua. Lippukassalla voit ostaa tai varata lippuja sekä lunastaa aiemmin tekemäsi varaukset. Katso lippukassan aukioloajat ja maksutavat Myyntipisteet-sivulta.

Naulakkopalvelu on asiakkaillemme maksuton.

Ravintolapalvelut
Teatteriravintola Ofeliasta saat maistuvat väliaikatarjoilut, Show & Dinner -paketit sekä arkisin pöytiin tarjoiltun lounaan. Väliaikatarjoilut voi tilata ennakkoon 045 187 4060 tai ravintolapalvelutkuopio@kanresta.fi sekä verkkokaupasta. Lue lisää Teatteriravintola Ofelian sivulta.

Katsomot


Minna ja Maria -näyttämöt

Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa.
Suuren näyttämön sisäänkäynnit (vasen ja oikea) löytyvät teatterimme 2. kerroksesta. Näet lipustasi kummalla puolen paikkasi on. Salin ovet ovat samalla tasolla rivin 5 kanssa. Katsomo on yhtä leveä kuin näyttämö.

Pyörätuolipaikat (max 4 kpl) sijaitsevat rivin 5 molemmissa päädyissä. Mikäli pyörätuolipaikoille ei tule varauksia, ne muutetaan istumapaikoiksi esitysviikon alussa.

Riveillä 3 ja 5 on tavallista leveämpi jalkatila. Näyttämöllä on induktiosilmukka.

Maria-näyttämöllä on 179 paikkaa.
Sisäänkäynti pienelle näyttämölle tapahtuu teatterin 2. kerroksen oikeasta päädystä Maria-patsaan vierestä.

Pyörätuolipaikat (max 4 kpl) sijoitetaan rivin 1 molempiin päätyihin. Mikäli pyörätuolipaikoille ei tule varauksia, ne muutetaan istumapaikoiksi esitysviikon alussa.

Eturivissä on paras jalkatila. Kuulolaitteen infrapunavahvistimia voi lainata naulakkotyöntekijöiltä.

Tutustu katsomo- ja silmukkakarttoihin:

Katsomokartta – Minna-näyttämö
Katsomokartta – Maria-näyttämö
Silmukkakartta – Minna-näyttämö
Silmukkakartta – Maria-näyttämö

Esteettömyys

Huomioimme erityistarpeet


Invapysäköinti ja -wc-tilat

Kuopion kaupunginteatterin pääovien edessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on myös esteetön automaattiovi, jonka avauspainike löytyy vasemman puoleisesta pylväästä. Kaksi wc:tä sekä inva-wc sijaitsevat ala-aulassa. Siirtyminen toisen kerroksen katsomoihin tapahtuu hissillä, jonka löydät ala-aulassa toimivan Teatteriravintola Ofelian tiloista aivan tiskin vierestä.

Pyörätuolipaikat
Minna-näyttämön katsomossa on käytössä 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat rivin 5 päädyissä. Rivi 5 on samalla tasolla kuin salin ovet ja suosittelemmekin kyseistä riviä liikuntarajoitteisille. Maria-näyttämön katsomossa on käytössä 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaisevat 1. rivin päädyissä. Maria-näyttämön katsomossa ensimmäinen rivi soveltuu liikuntarajoitteisille.

Induktiosilmukat
Minna-näyttämöllä on induktiosilmukka ja Maria-näyttämölle saa kuulovahvistimen naulakkotyöntekijöiltä.

EU:n Vammaiskortti ja avustajat
Kuopion kaupunginteatteri on mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Avustajalla on oltava paikkalippu.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.

Hotellipaketit

Ryhmille ja yksittäisille kävijöille
Kuopion kaupunginteatteri tekee yhteistyötä paikallisten Sokos Hotel Puijonsarven ja Kylpylä Hotelli Rauhalahden kanssa. Hotelli Puijonsarvi sijaitsee Kuopion keskustan ja sataman tuntumassa. Rauhalahden kylpylä on puolestaan luonnonkauniissa maisemassa noin 5 km päässä teatterilta.

Tervetuloa Kuopioon nauttimaan kulttuuritarjonnasta ja rentoutumaan hotellimajoituksessa edulliseen pakettihintaan. Hotellipakettiin sisältyy majoitus yhteistyöhotellissamme sekä teatterilippu valittuun esitykseen. Pakettien myynti suoraan hotelleilta. Alla olevat linkit vievät hotellien verkkosivuille.

Sivun linkit avautuvat uusiin välilehtiin. 

Liity kanta-asiakkaaksi


Saat lisää etuja!

Kuopion kaupunginteatterin kanta-asiakkaana saat ensimmäisten joukossa tietoa teatterin tapahtumista, rahanarvoisia etuja, sekä mahdollisuuden kurkistaa kulisseihin ja vaikuttaa teatterin toimintaan.

Niiralankatu 2, 70600 Kuopio
teatteri@kuopio.fi (ei lippuvarauksia)

Palvelunumero: 0600 413 143

1,98 €/min+pvm/mvm | Avoinna: ma-la klo 9-19